Cserepes kő

Némi információ a Bükkről

Magyarország Északi-középhegységének része a Bükk, itt alakították ki 1977-ben a harmadik magyar nemzeti parkot. Nem csoda, hiszen területén fekszik az ország legnagyobb összefüggő erdőterülete, közel 100000 hektár, valamint több, mint 20 bérce emelkedik 900 méterrel a tengerszint fölé, így az ország legnagyobb átlagmagasságú hegysége. Legmagasabb csúcsai az Istállós-kő (959 m), a Bálvány (956 m), és a Tar-kő (949 m). A hegység középső része az úgy nevezett Bükk-fennsík, egy meredek lejtőkkel és sziklafalakkal körülvett mészkőfennsík gyönyörű erdőkkel, és tisztásokkal, na és persze megannyi töbörrel, dolinával, és víznyelővel. A hegység nevét a leggyakoribb fafajtájáról, a bükkről kapta.

Kilátás Dél felé a Cserepes-kőről:

Kirándulás a Bükkben

Cserepes-kő 823 m – Ingyen szállás, ilyen magasan :)

Nekem az egyik legszebb kéktúrás élményem volt.

Cserepes-kő 823 m - Ingyen szállás, ilyen magasan :)

A barlangszállás felett találhatunk még szélvédett részeket

Ha kicsit feljebbsétálunk a barlang bejárattól balra, találhatunk még egy alkalmas helyet a megalvásra, egy kisebb sík területet sziklákkal jól körbevéve. Ha úgy döntünk, hogy az Open Sky Hotelt részesítjük előnyben. Persze ez utóbbi R betűs hónapban nem ajánlott, vagy csak nagyon vastag hálózsákkal!A barlangszállás felett találhatunk még szélvédett részeket

Sülnek a szalonnák, korognak a gyomrok, szól az ének

A nagy jó hangulatban ne felejtsük el felelősségteljesen eloltani a tüzet, nem felgyújtani, és teleszemetelni az erdőt! Mások is jönnek ide még utánunk, gondoljunk arra, hogy mi sem örültünk volna, ha egy szemétdombra érkezünk.

Sülnek a szalonnák, korognak a gyomrok, szól az ének

Tábortűz a barlangszállásnál

Tábortűz a barlangszállásnál

      Következő oldal →